200g zahar brun
un varf de sare
4 oua
1 lingurita
coaja rasa de lamaie
1 esenta de
vanilie
60g curmale
zaharisite
200g migdale
maruntite
50g nuci
60g unt topit
250g faina
Se amesteca
zaharul cu sarea si ouale pana cand compozitia se albeste (cu toata increderea,
mixerul la viteza maxima, veti intelege ce zic cand veti ajunge in acel punct).
In robot (sau cu mana) se maruntesc curmalele, nucile, migdalele si se amesteca
in compozitia de mai sus, se adauga vanilia, coaja de lamaie. Se topeste pe
plita sau la microunde untul si se amesteca. La final se adauga faina care va
ingrosa compozitia si o va face extrem de lipicioasa. Se toana pe o hartie de
copt, se intinde intr-un strat de
1 cm folosind o alta coala de copt si se coace in cuptorul preincalzit 20-25 de
minute la 180°C. Se taie in formele dorite cat e inca cald si se lasa sa se
raceasca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru mesaj. Va mai astept pe blogul meu!