ACEST ARTICOL FACE PARTE DIN CONCURSUL DE CLATITE @ KADIASFOOD
Textul si pozele apartin autorului Andreea Lazar:
Clatite umplute si prajite
Textul si pozele apartin autorului Andreea Lazar:
Clatite umplute si prajite
Eu as putea sa traiesc numai cu clatite, daca
numai clatite mi-ai da sa mananc…simple sau umplute cu branza, cu
dulceata, cu miere, cu ciocolata, cu orice…clatite sa fie.
Uite o reteta de clatite
umplute si prajite; le-am umplut cu pateu si unt si le-am prajit apoi din nou.
Ingrediente:
faina si lapte cat cuprinde, un ou, 150 gr pateu de porc, 50 gr de unt,
cateva fire de marar, sare, ulei (200-300 ml).
Pentru
inceput am facut clatitele dupa reteta clasica cu faina (am pus la
ochi), lapte cat cuprinde, un praf de sare si un ou si am amestecat pana
la omogenizare; am pregatit tigaia (una mai mica) pe care am uns-o cu
putin ulei si-am inceput sa le coc.
Dupa
ce am terminat de facut clatitele, m-am apucat de umplutura; am
amestecat bine bine 150 g de pateu cu 50 g de unt si cu cateva fire de
marar. Sare si piper n-am mai pus ca oricum pateul e condimentat.
Pe fiecare clatita in parte am intins din compozitie, am impaturit si am rulat astfel incat sa ia forma unei sarmalute.
Dupa
ce am facut toate sarmalutele, am pus la incins intr-o tigaie (sau
intr-un tuci puteti face) mult ulei, astfel incat sa se prajeasca pe
toate partile.
Trebuie
lasate putin la scurs inainte de a le servi. Eu le-am devorat simple si
reci…sunt mai bune asa, parerea mea; dar se pot servi si calde cu
cartofi natur, spre exemplu.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru mesaj. Va mai astept pe blogul meu!