duminică, 11 martie 2012

Reteta 22: CUPCAKE DULCE ROMANIA


ACEST ARTICOL FACE PARTE DIN CONCURSUL CUPCAKES @ KADIASFOOD
Textul, reteta si pozele apartin autoarei LILIANA MOISAN BOLBOL

Sunt pasionata de gatit in timpul liber si sunt incantata de blogurile multor prietene de pe FB, eu insami lucrez la un blog personal numit ,, Trei bucatari- o bucatarie" , care este in lucru momentan; lucram inca la poze, ajutata fiind de un dintre fetele mele, fotograf amator pasionat.
Am pregatit pentru concurs un capcake dragut, cu tenta patriotica, cu o crema de casa de smantana dulce si vanilie, cupcake pe care l-am ornat cu un stegulet al Romaniei rosu/galben/albastru si cateva inimioare roz care exprima dragostea noastra pentru tara.
De ce spun noi, in loc de eu? Pentru ca , asa cum numele blogului indica, suntem 3 fete gospodine, adica mama si fetele care participa la realizarea retetelor si la constructia blogului, blog care va fi gata cam in 20 zile si va avea cam 50-60 retete cu fotografii cit si cu  istoria retetei. Pe blog ne axam pe retete mai grele cu specific international, iar la sectiunea dulciuri, ne-am specializat pe diferite brownies cu diferite texturi , care mai de care mai ciocolatoase...
Reteta mea de concurs este: CUPCAKE DULCE ROMANIA:
Reteta pentru concurs este o reteta simpla de cupcake cu stafide , cu o crema de smintina batuta bine cu vanilie. Ingrediente pentru 12 bucati: 150 g unt, 4 oua medii, 250 g faina, 1/2 lg sare, o lingurita mica praf de copt, 1 ling. extract de vanilie, 200 gr zahar, 60 ml lapte, 120 gr stafide mici. Pentru crema: 400 ml smintana de casa grasa, 200 ml zahar pudra, 1 lingura esenta vanilie, bombonele decor.
Se preincalzeste cuptorul la 200 C.
Se ung formele de silicon cu unt, formele de hirtie nu se ung.
Se amesteca untul topit cu extractul de vanilie cu ajutorul mixerului, la viteza medie, pina devine compozitia aerata.
Se adauga cite un ou pe rind, impreuna cu 50 g de zahar, se continua amestecarea  pina la incorporarea completa a oualor si a zaharului.
Se amesteca sarea si praful de copt in lapte , care apoi se adauga la compozitia de mai sus.
Se amesteca faina si stafidele si se adauga compozitiei finale. Se umplu formele la 2/3 din inaltimea lor si se coc 20 minute sau pina devin aurii.
Se scot pe un gratar se lasa la racit.
Intre timp batem smantana grasa cu zaharul pudra pina devine frisca cu mixerul la viteza mare , adaugand esenta de vanilie. Cand s-a intarit totul se da la rece. Se orneaza cupcakeul rece si se presara inimioarele si bobitele de decor. Se serveste langa un ceai aromat.


Multumesc mult pentru participare, Liliana si iti doresc foarte mult succes!
Puteti vedea lista cu toate retetele participante: AICI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru mesaj. Va mai astept pe blogul meu!